Pàgines

dilluns, 18 de desembre del 2017

PUJADA AL CIM DEL PENYALBA

Diumenge passat vam gaudir d’un excel·lent dia per a fer muntanya, un cel clar, una temperatura agradable i una ruta d’allò més interessant. Cap a les 9:45 iniciàvem els nostres passos des de  la font Nova de les Foies, terme de Simat, en direcció al Cim de Penyalba.
Entre converses sobre els antics abancalaments, els incendis i la regeneració del bosc ens plantem en poc més d’una hora al punt més alt, és l’hora de l’entrepà i de la classe de geografia local. S’hi divisa amb facilitat els principals cims de la província d’Alacant, la illa d’Eivissa i l’albufera de València.
Cap a les 11:30 iniciem la baixada que ens porta crestejant en direcció al Mondúver, tot seguint les fites divisòries dels termes de Barx i Simat fins l’encreuament de la senda de les Foies. Baixem comentant l’aprofitament ramader del massís del Mondúver i de la famosa ruta de la concòrdia que va delimitar els termes dels pobles del massís cap a l’any 1303.
A les 13:30 estem de nou a la Font Nova, tot plegat un agradable passeig amb punts d’un alt valor natural, paisatgístic i cultural.

PREM SOBRE LA IMATGE PER ACCEDIR A L'ÀLBUM COMPLET